Zorgboerderij

Naast de land- en tuinbouw is er ook onze zorgboerderij als werkplaats. Hier leven een aantal zeer geliefde dieren (zie foto’s).

De Lakenvelder-koeien die jaarlijks een kalfje krijgen. Onze pony Yutta en haar veulentje Velma. Enkele schapen en geiten waarvan geit Birte blind is en dus wel extra zorg kan gebruiken ! Onze dikke zeug Geus en de donkerbruine Duroc (vlees)varkens. De kippen met hun eieren. Brave en wilde katten en honden. Maar ook konijnen, echte knuffelbeesten …( ja, soms worden ze bijna letterlijk dood geknuffeld). Regelmatig komen er ook zorgdieren bij. Dit zijn verwaarloosde dieren of prematuurtjes, biggetjes of lammetjes, die we dan met de papfles proberen groot te brengen. Allemaal dieren om van te houden en om veel zorg aan te geven.

Dit werkgebied is er eentje voor de dierenvrienden, voor zorgzame, verantwoordelijke en lieve hulpboeren en -boerinnen. Vanuit dit werkgebied worden ook onze “doe-mee-dagen” georganiseerd en ontvangen we klassen of instellingen. Deze bezoeken worden dan begeleid door de deelnemers (hulpboeren en -boerinnen) van de Emiliushoeve.

Welke werkzaamheden vind je op de zorgboerderij?

Het voeren van alle dieren, stallen uitmesten, paarden buitenzetten, borstelen en met ze uit wandelen gaan. Eieren rapen, varkens, schapen en geiten verzorgen, konijnen verzorgen (wat ook hun nagels knippen inhoudt!). Ook moet je instaan voor de algemene gezondheid van de dieren, de bezoeken van de dierenarts en hoefsmid plannen en opvolgen.

Zorgzaam en hard werken … maar ook knuffelen hoort bij deze werkplaats van de zorgboerderij.

  • Bekijk foto’s

Bekijk foto’s