IK ZOEK ONDERSTEUNING

Ben je op zoek naar een gevarieerde dagbesteding en/of werkbegeleiding binnen een reguliere werkplaats? Dan ben je hier op het juiste adres!

De Emiliushoeve is een landelijk gelegen dagwerking met een zorgboerderij, een leer- en klussenwerkplaats en tal van andere eigen ateliers. De zorg voor mens, dier en natuur staat centraal. In het kader van inclusief werk, begeleiden we mensen binnen de reguliere werkomgeving. Onze extra troeven : open en transparant, flexibel meedenken in de zorg op maat, als kleinschalig initiatief deel uitmaken van netwerkorganisaties, in beweging zijn en blijven, prachtige en rustige landelijke ligging, biologische en ecologische basis, grote zin voor humor, familiale sfeer, multicultureel en sociaal bewogen.

KOM IK IN AANMERKING?

  • Je komt in aanmerking bij het VAPH voor de erkende ondersteuningsvorm dagopvang (DC) en je hebt hiervoor een PEC beslissing op zak.
  • Je hebt een Persoonlijk Assistentie Budget (PAB), een Basis OndersteuningsBudget (BOB) of een Persoon Volgende Financiering (PVF) toegewezen gekregen en je wil daarmee zorg op maat inkopen.
  • Je bent (bijna) schoolverlater (OV1 en OV2) en je bent op zoek naar een zinvol vervolg in een beschermde arbeidsomgeving met nieuwe uitdagingen.
  • Je hebt nood aan beperkte dagopvang (max. 2 dagen per week) en/of werkbegeleiding binnen het gewone werkcircuit en je komt in aanmerking voor Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH). Hiervoor is geen VAPH erkenning vereist, een vermoeden van beperking volstaat. Maar je mag nog geen gebruik maken van de erkende dienst(en) VAPH.
 

CONTACT

Heb je vragen of twijfels over één van bovenstaande mogelijkheden of wil je je rechtstreeks aanmelden voor een kennismakingsbezoek neem dan contact op met ons. Is jouw aanvraag bij het VAPH nog niet gebeurd (niet nodig voor RTH) neem dan contact op met de maatschappelijke dienst van je mutualiteit. In het kader van de zorgvernieuwing is een aanmelding bij een Dienst OndersteuningsPlan (DOP) heel belangrijk. Voor de provincie Antwerpen zullen de huidige 2 diensten, Traject vzw en OpMaat in 2016 één worden.