Land- en tuinbouw

Het werkgebied land- en tuinbouw is voor de harde werkers, voor de mensen die regen, warmte en kou kunnen trotseren, kortom: mensen die van “het boerenbuitenleven” houden.

Landbouwbedrijf Emiliushoeve

Gevestigd aan de Herdersstraat 31, 2560 Bevel, met landbouwernummer: 31303415.

De Emiliushoeve heeft ongeveer 4,5 hectare grond welke hoofdzakelijk bestaat uit gras en weideland voor de koeien. Daarnaast hebben we nog een kleine hectare tuinbouwgrond. We werken zoveel mogelijk biologisch. Onze zoogkoeien zorgen voor kalveren die bedoeld zijn voor de eigen vleesvoorziening om het middagmaal te voorzien van gezonde boerenkost. Worsten draaien… dat doen we zelf!

Onze landbouw is niet economisch rendabel maar ondersteunt onze tuinbouw en voorziet die van de nodige kwaliteitsmest. Daarnaast is de hoeve, sociaal gezien, een prachtig leer- en werkgebied en tevens bijzonder waardevol als mooi landschappelijk kader voor de deelnemers en medewerkers.

Wat je zo al doet in het werkgebied landbouw?

Verzorgen van de koeien en de varkens, onderhouden van de stallen, uitmesten en instrooien, zorg dragen voor de weides , maaien, hooien, bieten oogsten, stro laden, stallen bouwen, dampende mesthopen opbouwen, gronden bemesten, brandhout verzagen, klieven en stockeren, naar het slachthuis gaan, het bosmaaien van het gras en de graskanten, met de tractor manoeuvreren, het machinepark onderhouden en het onderhoud van de hoeve zelf. En als het heel druk is bij de onze “collega-boeren”, gaan we er graag meehelpen !

Sommige van de Emiliushoeve-boeren werken ook op een groot landbouwbedrijf in de omgeving. Dit onder het statuut van zorgboer of onder begeleid werken. We vinden de samenwerking met andere boeren in de omgeving heel belangrijk en genieten van de erkenning die we krijgen.

We hopen in de toekomst nog grond bij te vinden (seizoenspacht, huren of kopen) zodat onze hoevewerking nog kan groeien.

  • Bekijk foto’s

Bekijk foto’s