Keuken

In dit werkgebied wordt er alle dagen heerlijk gekookt. De koks en kokkinnen vormen een gedreven team onder leiding van Ria, onze fantastische vrijwilligster en teamgenoot. Zij zorgt niet alleen voor het lekker eten maar doet dit ook op een fijne manier.

Onze biologische groenten, vaak ‘s morgens al vers geoogst, komen van ’t Herdershof. Wat zij voor ons zaaien en telen, wordt verwerkt tot heerlijke warme maaltijden, samen met vlees van eigen varkens of stier, ambachtelijk verwerkt in worsten, stoofvlees of gehakt. Wij vinden het belangrijk dat we zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn in groenten en vlees, dit maakt het koken enorm waardevol. De kruidentuin bevindt zich naast onze keuken… dus ook voor de kruidige “finishing touch” zorgen we zelf!

Om 12u30 luidt de bel en komen alle mensen uit de verschillende werkgebieden terug naar de hoeve om samen te eten. Samen werken én samen genieten van een heerlijke warme maaltijd, dat vinden we belangrijk. Als de zon schijnt, eten we buiten. Bij koud weer zitten we gezellig binnen met de houtkachel aan. Elke werkdag komen we met wel 20 mensen samen aan de grote familietafel. Dat vraagt inzicht, overzicht maar vooral een goede planning vooraf. Soepelheid ook, want vaak schuift er nog eentje extra bij… “Hoe meer gasten, hoe meer vreugd.” Iedereen is hier altijd welkom!
En steeds is er een groot applaus voor alle koks!

Wat doen we zoal?

Menu’s samenstellen, boodschappen doen, oogsten van groenten en kruiden, groenten wassen, snijden en schillen. Koken, bakken, laten pruttelen en roeren in grote potten en pannen. Opdienen in grote schalen en nadien… afwassen ! Soms bakken we ook nog taarten, pannenkoeken of wafels. Bij verjaardagen maken we graag het lievelingseten van de jarige. Zalig…

  • Bekijk foto’s

Bekijk foto’s