Geschiedenis

In 2003 werd de boerderij met aanpalende gronden aan de Herdersstraat 31 te Bevel aangekocht. In datzelfde jaar werd Baubo vzw opgericht. Baubo (Griekse Godin van de helende lach) is een organisatie met hart en bezieling. Met Baubo vzw heeft initiatiefnemer Saskia in 2003 de buitenwerkplaats ‘Emiliushoeve’ opgestart, een plek waar het boerenleven, de oprechte zorg voor iedere deelnemer en de interactie met de buitenwereld centraal staan.
Zorgboerderij en dagwerking Emiliushoeve dankt haar naam aan de toenmalige boer Emiel waarvan het pand aan de Herdersstraat werd gekocht.

In de beginjaren waren we genoodzaakt om uitsluitend met vrijwilligers te werken. Onze financiële en materiële ondersteuning haalden we uit het organiseren van benefietactiviteiten, kunstveilingen, giften van serviceclubs, doe-mee-dagen op de boerderij en festivals waaruit ons 2-jaarlijks, intussen alom bekende, Kunstenfestival groeide. Het voordeel van het hebben van weinig geld is dat we genoodzaakt waren om hulp te vragen van de omgeving. Dit is ook de reden dat de Emiliushoeve dicht bij het gewone leven staat. De Emiliushoeve is ontstaan door de interactie met vele sympathisanten. Er is hier door iedereen gigantisch hard gewerkt, gesleurd, gezwoegd, georganiseerd en geschonken. Er is hier gelachen, gehuild, getwijfeld en gediscuteerd. Integratie in de zuiverste vorm, namelijk door samen te leven, door iets te kunnen betekenen voor de ander. Dit initiatief is niet gemaakt vóór de deelnemers maar ontstaan mét de deelnemers, met een dikke knipoog naar de vraag: wie helpt wie? Steeds weer vinden we elkaar in de verbondenheid met elkaar. Dank aan allen voor dit prachtige, bruisende project!!!
– Saskia Benus

Leven is meervoud van lef.

Loesje

  • Bekijk foto’s

Bekijk foto’s