Leerwerkplaats

Met veel energie is onze nieuwe werkloods opgeknapt en klaargemaakt voor gebruik. We zijn super blij en … trots op onszelf dat het zo mooi is geworden.

Het tuinbouwatelier van Herdershof heeft hier zijn binnenwerkplaats. Deelnemers kunnen helpen met het wassen en sorteren van de groenten en met het klaarzetten van de groentepakketten. De werkloods doet ook dienst als opslagruimte voor onze eigen bewaargroenten en wintervoer.

Verder dient de werkloods voor het zomerklaar maken van de landbouwmachines. Alle onderhoudswerkzaamheden aan machines en gereedschappen vinden hier plaats en vormen een werkgebied op zich. Hierin maken de deelnemers kennis met de mechanische en technische aspecten van het boerenleven.
Je kan leren hoe een machine werkt en hoe je deze kan onderhouden. Daarnaast wordt er door de onderhoudsdienst gewerkt aan diverse reparaties. Deze dienst doet ook het onderhoud in en om al onze gebouwen.

In onze werkplaats komt Albert, onze zalig-zingende vrijwilliger, het meeste tot zijn recht. Daar waar er hout en gereedschap ligt, is hij in de buurt. Zelfs in zijn vrije tijd zit Albert hier vaak en maakt hij allerlei moois … van speelgoedpony’s tot echte meubelstukken (zoals onze prachtige Emiliushoeve-keuken!). Daarbij kunnen onze deelnemers steevast een handje toe steken. Zijn wijsheid en kennis geeft hij door aan ieder van ons. Leeftijd heeft geen vat op hem. Eéntje om nooit te verliezen.

Een belangrijke motivatie van deze werkplaats is om deelnemers die dit willen, te scholen in een bepaald vakgebied : dé weg naar begeleid werken. Daardoor wordt de kans op succes groter bij tewerkstelling onder het statuut begeleid werken in het reguliere arbeidscircuit.

  • Bekijk foto’s

Bekijk foto’s